Linkuri accesibilitate

Ciolacu: Locul R.Moldova este în UE, iar România are obligaţia să o ajute


Marcel Ciolacu

Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar România are obligaţia de a o ajuta în acest demers, a declarat, la Chișinău, preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Marcel Ciolacu.

„Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres, într-o conferință de presă susținută la Parlamentul de la Chișinău.

Idee reluată și în cadrul discuțiilor cu președinta Maia Sandu: „Am reiterat astăzi preşedintei Maia Sandu angajamentul României de a sprijini procesul de integrare a Republicii Moldova în UE şi obţinerea rapidă a statutului de ţară candidată”.

R. Moldova a depus o cerere oficială de aderare la UE împreună cu Georgia, la începutul lunii martie, pe fundalul invaziei ruse din Ucraina. Kiev-ul înaintase cererea cu câteva zile mai devreme și toate trei speră acum să primească statutul oficial de țări candidate la aderare cu ocazia summitului UE de la sfârșitul lunii iunie.

În cadrul întrevederii cu premierul Natalia Gavriliță, Marcel Ciolacu, liderul partidului social-democrat, a vorbit și despre sprijinul financiar acordat de România.

Delegaţia parlamentară de la București, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, efectuează o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitația preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG