Linkuri accesibilitate

Clubul Fenerbahce a fost penalizat de UEFA după ce fanii au scandat numele lui Putin


Uniunea europeană de fotbal UEFA a sancționat Fenerbahce Istanbul cu închiderea parțială a stadionului și o amendă după ce fanii turci au scandat numele președintelui rus Vladimir Putin în timpul unui meci de calificare în Liga Campionilor împotriva echipei ucrainene Dinamo Kiev, luna trecută.

Rusia a invadat Ucraina în februarie, iar războiul a provocat mii de morți, în timp ce milioane de oameni au fost strămutați. Scandările au început după ce ucraineanul Oleksandr Karavayev a marcat golul victoriei pentru echipa ucraineană în manșa secundă a meciului de la Istanbul. Dinamo Kiev s-a impus cu 2-1 în meciul din 27 iulie.

Incidentul a dus la boicotarea conferinței de presă de după meci de către antrenorul român al lui Dinamo, Mircea Lucescu.

UEFA a sancționat în cele din urmă clubul turc pentru comportamentul fanilor săi. Clubul a fost amendat cu 50.000 de euro (50.900 de dolari) și a dispus închiderea parțială a cel puțin 5000 de locuri pentru următorul meci pe teren propriu al lui Fenerbahce în Europa pentru „aruncarea de obiecte și transmiterea unui mesaj provocator de natură ofensatoare”, a precizat UEFA. Președintele clubului Fenerbahce, Ali Koc, a calificat scandările drept „nepotrivite”, dar a refuzat să își ceară scuze.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG