Linkuri accesibilitate

CNESP a introdus noi restricții antiepidemice


Pe fondul unor noi recorduri zilnice la infectări cu COVID-19, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a interzis ținerea în restaurante de nunți, cumetri, aniversări și altele – transmite IPN.

Alte restricții anunțate vineri se referă la programul centrelor comerciale și magazinelor nealimentare, care începând de sâmbătă se vor închide la ora 18.00.

Piețele agroalimentare și cele nealimentare vor activa între orele 07.00 și 15.00. Restaurantele își vor înceta programul cu clienții la ora 20.00. De la ora 20.00 și până la ora 07.00, aceste localuri își pot continua activitatea numai în regim de livrare.

Se interzice, de asemenea, desfășurarea cu prezența fizică a persoanelor, a conferințelor științifice, adunărilor profesionale în masă, olimpiadelor, competițiilor sportive.

La fel, sunt interzise expozițiile, festivalurile, târgurile agricole, evenimentele comerciale. Rămân în vigoare restricțiile pentru sălile concertistice, teatre etc.

Autoritățile moldovene au raportat vineri încă 1843 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintr-un total de 5479 de teste efectuate.

Bilanțul infectărilor de la începutul pandemiei a ajuns astfel la 212.568.

De asemenea, au fost anunțate vineri 29 noi decese provocate de COVID-19, numărul morților ajungând la 4501.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG