Linkuri accesibilitate

„CODA” ia Oscarul pentru cel mai bun film, o premieră în industria streaming


„CODA” îi aduce un Oscar și lui Sian Heder pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei de la Hollywood, Los Angeles, California, SUA, 27 martie 2022.

Lungmetrajul „CODA” care redă cu căldură povestea unei familii cu deficiențe de auz în care numai fiica poate auzi a câștigat duminică Oscarul pentru cel mai bun film, fiind pentru prima dată când un serviciu de streaming câștigă cel mai mare premiu al industriei cinematografice, remarcă Reuters.

Lansat de Apple TV+, „CODA” a învins filmul „The Power of the Dog” al altul mare serviciu de streaming, Netflix Inc, dar și alte filme nominalizate la cea de-a 94-a ediție a premiilor Academiei de film americane.

„Vreau cu adevărat să mulțumesc academiei pentru că a recunoscut un film de dragoste și familie în acest moment dificil de care avem nevoie astăzi”, a spus producătorul Patrick Wachsberger în compania actorilor fin film adunați pe scenă.

Jane Campion câștigă Oscar-ul pentru cel mai bun regizor pentru „The Power of the Dog” la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei de la Hollywood, Los Angeles, California, SUA, 27 martie 2022
Jane Campion câștigă Oscar-ul pentru cel mai bun regizor pentru „The Power of the Dog” la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei de la Hollywood, Los Angeles, California, SUA, 27 martie 2022

Cea mai prestigioasă ceremonie de decernare a premiilor de la Hollywood a revenit în toată splendoarea ei la Dolby Theatre din Los Angeles, după ce restricțiile pandemiei au limitat evenimentul anul trecut.

Atmosfera festivă a fost perturbată când Will Smith, chiar înainte să câștige Oscarul pentru cel mai bun actor datorită rolului principal din filmul „King Richard”, a urcat pe scenă și i-a dat o palmă prezentatorului Chris Rock din cauza unei glume pe seama soției sale, Jada Pinkett Smith. Actrița în vârstă de 50 de ani apare în public cu craniul complet ras începând de anul trecut după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului.

Smith l-a pălmuit pe Rock în ceea ce la început a părut numai o glumă din scenariu. Ulterior, și-a cerut scuze Academiei de Arte și Științe Cinematografice și colegilor săi nominalizați, în timp ce a acceptat cu lacrimi Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul tatălui lui Venus și al Serenei Williams în „Regele Richard”.

Premiul în categoria cea mai bună actriță i-a revenit lui Jessica Chastain pentru rolul din filmul „The Eyes of Tammy Faye".

În alte premii, Jane Campion a devenit doar a treia femeie din istoria de 94 de ani a premiilor Oscar care a câștigat trofeul pentru cel mai bun regizor, pentru westernul „Power of the Dog”.

Hollywood-ul a împărtășit cu poporul ucrainean gala premiilor Oscar. Dar în loc de mesaje de pe scenă, regizorii emisiunii au optat pentru un mesaj text postat pe ecran în care se cer un moment de reculegere în semn de sprijin pentru poporul Ucrainei, dar și contribuții financiare pentru cei care suferă din cauza invaziei. Mesajul nu menționează Rusia, dar spune că milioane de familii în Ucraina au nevoie de hrană, îngrijire medicală, apă potabilă și servicii de urgență.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG