Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană critică dur România pentru modificările din justiție


Proteste la București împotriva guvernării și în sprijinul justiției. 3 martie 2019

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat miercuri, 3 aprilie, un avertisment dur la adresa Guvernului român referitor la legiferarea în domeniul penal, afirmând că, dacă va adopta ordonanțe de urgență noi, „Comisia Europeană va lua măsuri rapide, în câteva zile, și ferme”.

Timmermans a criticat în mai multe rânduri Guvernul de la Bucureşti din cauza OUG 7 care modifică legile justiţiei şi a altor schimbări legislative în materie penală, insistând că România nu trebuie să nu se abată de la traseul respectării statului de drept, luptei anticorupţie şi păstrării indepedenţei magistraţilor.

Oficialul european a mai vorbit și despre Laura Codruta Kövesi, „o juristă de cea mai înaltă calitate, pe care o admir pentru curaj. Am lucrat cu ea timp de patru ani. În ceea ce privește poziția Comisiei, noi considerăm că este important ca ea să poată fi candidată, astfel încât instituțiile europene să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză a candidaților. Și am spus acest lucru foarte clar și direct autorităților române.”

Ce ar putea face Comisia Europeană în cazul României? Mai multe, aici

XS
SM
MD
LG