Linkuri accesibilitate

Comisia juridică a parlamentului propune revocarea șefului CNA


Comisia juridică a Parlamentului propune revocarea șefului Centrului Național Anticorupție, considerând activitatea centrului „ineficientă și nesatisfăcătoare”, se arată în documentul prezentat de șefa comisiei de profil, Olesea Stamate. Raportul a fost audiat în lipsa șefilor CNA, care au refuzat să se prezinte astăzi în Parlament.

„Se constată o activitate ineficientă și nesatisfăcătoare a Centrului Național Anticorupție în prevenirea și combaterea corupției, a actelor conexe corupției și a faptelor de comportament corupțional”, se arată în documentul comisiei juridice.

Directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a refuzat să se prezinte la ședința plenară de astăzi, considerînd că decizia de a fi demis ar fi fost ” deja luată”. ” Raportul, publicat astăzi pe site-ul parlamentului, este expresia unei distorsionări intenționate a realității, o manipulare crasă a cifrelor și o lipsă totală de întelegere a proceselor.”, se arată în declarația directorului CNA prin care și-a justificat absenta in fata Parlamentului.

XS
SM
MD
LG