Linkuri accesibilitate

Comitetul ONU pentru drepturile omului va investiga locul de înmormântare în masă de la Izium


Gropi comune în Izium, 16 septembrie 2022
Gropi comune în Izium, 16 septembrie 2022

Comitetul ONU pentru drepturile omului a anunțat că va trimite o echipă în orașul ucrainean Izium, unde oficialii spun că au găsit un loc de înmormântare în masă cu sute de cadavre.

„Ei (observatorii) își propun să meargă acolo pentru a încerca să afle mai multe informații despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla”, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Liz Throssell, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, la 16 septembrie. Ea nu a spus când va pleca misiunea spre Ucraina. Autoritățile ucrainene vor începe recuperarea cadavrelor dintr-un loc de înmormântare în masă recent descoperit într-o pădure din Izium, care a fost recucerită de la forțele rusești în cadrul unei contraofensive ucrainene.

Se spune că în acel cimitir s-ar afla sute de morminte și cel puțin 440 de cadavre - inclusiv civili și soldați ucraineni. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că descoperirea și documentarea mormintelor va arăta lumii „la ce a dus ocupația rusă”.

Moscova, care a lansat invazia neprovocată a Ucrainei la 24 februarie, a negat că a vizat civili în război, în ciuda dovezilor tot mai multe care demonstrează contrariul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG