Linkuri accesibilitate

Companii aeriene din întreaga lume au anulat mii de zboruri de Crăciun


Companiile aeriene comerciale din întreaga lume au anulat mii de zboruri în weekendul de Crăciun, deoarece infecțiile cu COVID-19 cauzate de varianta omicron au perturbat planurile de călătorie de vacanță.

Companiile aeriene au anulat cel puțin 2.401 de zboruri la nivel global ieri, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware.com. Aproape 10.000 de zboruri au fost întârziate.

Site-ul web a arătat că 1.779 de zboruri în ziua de Crăciun au fost anulate în întreaga lume, împreună cu alte 402 care au fost programate pentru 26 decembrie. Zborurile în sau din Statele Unite au reprezentat mai mult de un sfert din toate zborurile anulate, au arătat datele FlightAware. Transportatorii americani United Airlines și Delta Air Lines au menționat lipsa de personal pe fondul creșterii infecțiilor cu COVID-19.

îNumărul de noi cazuri de coronavirus din SUA a crescut cu 45% în ultima săptămână la peste 160.000 pe 23 decembrie, potrivit Universității Johns Hopkins.

În Marea Britanie, multe industrii și rețele de transport s-au confruntat cu deficitul de personal, deoarece angajaţii s-au îmbolnăvit. Datele guvernamentale au arătat un număr record de 122.186 de noi infecții la nivel național pe 23 decembrie.

În timp ce cercetările recente sugerează că omicronul are ca rezultat boli mai ușoare și o rată mai mică de spitalizări decât variantele anterioare ale COVID-19, oficialii din domeniul sănătății au păstrat prudență cu privire la perspective și continuă să recomande vaccinarea completă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG