Linkuri accesibilitate

Comunitatea lucrătorilor feroviari din Belarus: explozie într-o gară din apropiere de Minsk


Linii ferate în Belarus, imagine generică
Linii ferate în Belarus, imagine generică

În Belarus, a avut loc o explozie la gara Ozerișce, din apropierea capitalei Minsk, în noaptea dinspre 5 spre 6 octombrie, transmite Serviciul belarus al Europei Libere. Incidentul a fost confirmat și de „Comunitatea lucrătorilor feroviari din Belarus”, o structură de opoziție.

Potrivit acesteia, au fost avariate o secțiune a căii ferate și un schimbător de cale, care face legătura între gară și punctele de încărcare și descărcare. Aceste structuri inginerești sunt folosite pentru transportarea echipamentelor militare.

Autoritățile belaruse nu au comentat deocamdată incidentul.

Ozerișce este principala stație în care sunt încărcate echipamente militare în regiunea Minsk. În apropierea acesteia se află Brigada mecanizată 120, Brigada de comunicații 127 și Regimentul 56 de comunicații.

Mai departe, în direcția Orșa, se află stațiile Kolodișci și Gorodișce, de unde se desprinde o linie secundară către unitatea militară nr. 42776.

Stația Kolodișci este conectată cu stația Șabanî printr-o ramificație separată, creând o rută care ocolește Minskul pe ruta Orșa-Brest. Această rută ocolitoare este utilizată în mod activ pentru transportul de echipamente militare rusești, muniții și forță de muncă.

Potrivit „MotolkoPomogi”, sunetul exploziei s-a auzit tocmai în capitala Minsk, ceea ce înseamnă că unda sonoră ar fi avut o rază de circa opt kilometri.

Serviciul belarus al Europei Libere transmite că reprezentanții forțelor de ordine interoghează martorii. Publicația Zerkalo a relatat că anchetatorii au interogat încă de dimineață locuitori ai orășelului militar din cartierul Urucie din Minsk.

XS
SM
MD
LG