Linkuri accesibilitate

Conducta care transporta petrol rusesc către Germania, reparată după o scurgere în Polonia


Operatorul polonez al conductei de petrol Drujba a declarat că a reparat scurgerea care a provocat închiderea unei linii a conductei dinspre Rusia spre Germania.

Operatorul, PERN, a transmis că serviciile sale tehnice „au restabilit funcționalitatea completă a liniei avariate a conductei, care furnizează țiței clienților germani ai companiei”. A fost declanșată o anchetă privind cauza scurgerii, a adăugat operatorul.

Scurgerea a fost detectată pe 11 octombrie în apropierea satului Zurawice din centrul Poloniei. Compania declarase mai înainte că verificările preliminare au indicat că scurgerea a fost probabil accidentală. Descoperirea scurgerii are ca fundal preocupările legate de securitatea aprovizionării cu energie a Europei, după ce gazoductele Nord Stream din Marea Baltică au suferit recent scurgeri de gaze despre care atât oficialii din Occident, cât și cei din Rusia spun că au fost cauzate de sabotaj.

De asemenea, Europa se confruntă cu o criză energetică severă ca urmare a invaziei Moscovei în Ucraina, conflict care a dus la întreruperea aprovizionării multor țări. Rețeaua de oleoducte Drujba (Prietenia) pompează petrol din Urali către Europa printr-o ramură nordică care trece prin Polonia și o ramură sudică care traversează Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG