Linkuri accesibilitate

Congresul american adoptă un nou pachet financiar de sute de miliarde pentru a susține economia


Washinngton, cădirea Congresului ameriacan, 2019.

Congresul american a aprobat un pachet economic de aproape 500 de miliarde de dolari, pentru susținerea afacerilor, spitalelor și pentru finanțarea unui program amplu de testare, pe fundalul epidemiei de coronaravirs care a provocat înghețarea unei mari părți din economie. Săptămâna trecută, Congresul a adoptat cel mai amplu program de susținere a economiei, în valoarea de două mii de miliarde de dolari .

În acest moment, Statele Unite au cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, 845 de mii și un număr record de decese în lume: aproape 47 de mii.

Numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit în ultimele cinci săptămâni pragul record de 26 de milioane, aproximativ 16% din forţa de muncă, în urma extinderii măsurilor de carantină pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

În cele mai bine de trei săptămâni de izolare și distanțare fizică s-au pierdut mai multe locuri de muncă decât fuseseră create între 2010, anul când s-a încheiat criza financiară și februarie 2020, și anume 22 de milioane. Într-o încercare de a proteja șomerii americani în momentul când economia va fi relansată, președintele Donald Trump a suspendat imigrația pe 60 de zile.

Previous Next

XS
SM
MD
LG