Linkuri accesibilitate

Considerat periculos pentru siguranța națională, TikTok este interzis de Senatul american


Senatul american a aprobat în unanimitate un proiect legislativ care interzice folosirea aplicației TikTok pe telefoanele și rețelele de computer, folosite de guvernul american.

Proiectul a fost introdus de senatorul de Missouri, Josh Hawley. Măsura este continuarea altora, adoptate în special de state controlate de republicani, care vizează interdicții similare la acele nivele.

Considerat periculos pentru siguranța națională, TikTok este interzis de Senatul american
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00
Link direct

Treisprezece state au adoptat legi împotriva aplicației TikTok, care este proprietatea firmei chineze ByteDance. Unspreazece dintre acestea au adoptat măsura respectivă de la începutul acestei luni.

Într-o declarație, Hawley a arătat „TikTok este calul troian al Partidului Comunist Chinez și până când va întrerupe complet relațiile cu China, aplicația nu-și are locul în instalații ale guvernului american”. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat și de Cameră și semnat de președintele Biden. Proiecte similare au mai fost adoptate în ambele camere, anul trecut, dar nu au devenit legi. O declarație a firmei a deplâns acțiunea inițiată de Hawley, arătând ca mai curând administrația ar trebui să încheie un acord, care să găsească rezolvări pentru problemele vizate.

În Alabama, guvernatorul republican Kay Ivey a spus că informații colectate de TikTok pot cădea sub incidența legilor chineze și ajunge pe mâinile autorităților de acolo. Un grup de 15 procurori generali republicani au cerut companiilor Google și Apple să mărească limita de vârstă pentru folosirea aplicației.

Eforturile lui Hawley nu sunt singulare în Senat, un proiect inițiat de senatorul Marco Rubio cere ca aplicația să nu fie permisă în Statele Unite, din rațiuni de securitate națională. Senatorul acuză administrația că nu a luat nici o măsură și că TikTok coleacteză informații de la zeci de milioane de americani, copii și adulți, în fiecare zi, având obiective diferite de ceea ce utilizatorii cred.

XS
SM
MD
LG