Linkuri accesibilitate

Un consilier apropiat al lui Putin critică mersul războiului din Ucraina


După recucerirea localității Izium din Harkov, un soldat ucrainean urcat pe un tanc rusesc abandonat, 13 septembrie 2022.
După recucerirea localității Izium din Harkov, un soldat ucrainean urcat pe un tanc rusesc abandonat, 13 septembrie 2022.

Un membru al cercului restrâns de apropiați ai președintelui rus Vladimir Putin l-a interpelat direct pe președinte, vorbind despre greșelile și eșecurile comise în războiul din Ucraina, a raportat cotidianul american Washington Post, citând surse din serviciile americane de informații.

Persoana, neidentificată de WP, și-a exprimat față de Putin îngrijorarea cu privire la gestionarea proastă a războiului și la greșelile făcute de comandanții militari ruși.

Un oficial al serviciilor secrete occidentale a declarat cotidianului americane: „De la începutul ocupației, vedem o nervozitate crescândă între apropiații lui Putin. Evaluările noastre sugerează că această stare este exacerbată de înfrângerile recente, de direcția greșită în care merge ofensiva și de problemele majore de strategie militară.”

Un alt înalt oficial din serviciile occidentale de informații este citat cu declarația:„Sunt o mulțime de oameni [din cercul de la Kremlin]convinși că acest război nu merge bine.”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că au existat dezacorduri cu privire la război, dar a adăugat că „totul face parte din procesul de lucru obișnuit”.

„Nu înseamnă că au apărut fisuri” în cercul apropiaților lui Putin, a ținut să precizeze Peskov pentru Washington Post.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

XS
SM
MD
LG