Linkuri accesibilitate

Consilier ucrainean: „Orice acord cu Rusia nu valorează doi bani”


Mihailo Podoliak
Mihailo Podoliak

Consilierul prezidențial și negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a atacat credibilitatea Moscovei în privința unui acord de pace. Într-o postare pe rețelele sociale sâmbătă, Podoliak a spus că Moscova minte când acuză Kievul că refuză să negocieze, și a adăugat că forța brută este singura cale de a contracara invazia rusă.

Podoliak a acuzat Rusia de ipocrizie și a spus într-o postare pe Twitter că până la retragerea trupelor rusești, „negocierile vor fi purtate pe linia frontului de o delegație separată.”

„Orice acord cu Rusia nu valorează doi bani”, a scris Podoliak de data asta pe Telegram, adăugând „E oare posibil să se negocieze cu o țară care minte cinic și propagandistic tot timpul?”

Au trecut aproape două luni de la ultimele negocieri față-n față de care se știe între Rusia și Ucraina, după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina.

Vineri, președintele Volodimir Zelenski a spus că negocierile cu președintele Vladimir Putin sunt necesare pentru a salva suveranitatea Ucrainei, adăugând însă că Moscova nu pare să fie pregătită pentru tratative de pace serioase.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG