Linkuri accesibilitate

Consiliul antidiscriminare i-a dat dreptate tânărului șicanat în armata R. Moldova pentru că e gay


Marin Pavlescu

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității i-a dat dreptate lui Marin Pavlescu, tânărul șicanat în armata R. Moldova pentru că este gay, și a acuzat ofițerii că nu au făcut nimic să-l ajute, deși erau la curent cu situația.

„Superiorii nu au întreprins nicio măsură pentru a-l proteja împotriva hărțuirii, deși comandanții de toate nivelele și efectivul din subordine poartă responsabilitate pentru prevenirea și combaterea discriminării”, a constat Consiliul, care are numai misiune consultativă.

Într-un comunicat de presă, el recomandă pedepsirea celor care nu l-au apărat pe Marin Pavlescu de șicană, dar și a oficialilor de la Ministerul Apărării care ar efectua în acest caz o anchetă „ineficientă și parțială”. Se recomandă de asemenea Ministerului Apărării să ia măsuri educative în rândurile militarilor pentru ca asemenea situații să nu mai apară. Marin Pavlescu a devenit cunoscut după ce, anul trecut, primul în R. Moldova, a denunțat șicanele la care a fost supus în armată pentru că este gay și a anunțat că nu se va întoarce la oaste din concediu, făcându-se potențial vinovat de dezertare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG