Linkuri accesibilitate

Consiliul Europei lansează noul Plan de Acțiune pentru R. Moldova


Președinta Maia Sandu la Consiliul Europei, Strasbourg, 19 aprilie 2021/ IPN
Președinta Maia Sandu la Consiliul Europei, Strasbourg, 19 aprilie 2021/ IPN

Consiliului Europei a lansata luni, la Strasbourg, în prezența președintei Maia Sandu, planul de acțiune pentru Republica Moldova pe următorii patru ani (2021 – 2024).

Acesta vizează îmbunătățirea legislației, instituțiilor și practicilor naționale în conformitate cu standardele europene în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrației. Conform Planului de Acțiuni, Consiliul Europei și autoritățile moldovenești au convenit să desfășoare activități de promovare a reformelor în domenii-cheie precum implementarea Convenției Europene a Drepturilor Omului și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în Republica Moldova.

Bugetul planului de acțiune pentru patru ani este estimat la 13,7 milioane de euro.

Aflată la Strasbourg, președinta Maia Sandu a ținut să sublinieze, potrivit IPN, că prioritățile documentului sunt lupta împotriva corupției și reforma justiției. De asemenea, proiectele incluse în Planul de acțiuni au drept scop creșterea responsabilității și independenței sistemului judecătoresc și dezvoltarea capacității instituțiilor de drept de a lupta cu corupția și spălarea banilor.

XS
SM
MD
LG