Linkuri accesibilitate

Consiliul Suprem de Securitate, convocat în problema prețurilor și a afectării coridoarelor comerciale


Imagine generică

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate, unde va fi discutată situația creată în economie ca urmare a crizei regionale, a creșterii globale a prețurilor și a rupturii lanțurilor valorice globale.

Potrivit unui comunicat de presă al președinției, instituțiile de stat relevante vor prezenta informații despre pregătirea economiei naționale pentru sezonul agricol, precum și despre măsurile necesare pentru asigurarea securității alimentare și susținerea sectorului agroalimentar.

În ajun, ministrul economiei Sergiu Gaibu a dat asigurări că stocurile disponibile de produse alimentare ajung de la câteva săptămâni la două luni. Scumpirea produselor petroliere și reorientarea spre alte piețe ar putea provocat majorări, a recunoscut Gaibu, la fel ca și alți operatori din retail.

În mai multe țări, începând din Orientul Mijlociu până în America, scumpirile sunt puse pe seama operațiunilor militare din Ucraina, asta deoarece și Rusia, și Ucraina sunt printre principalii producărori din lume de cereale, ulei de floarea soarelui și altele, iar războiul a perturbat activitățile comerciale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG