Linkuri accesibilitate

Contestația lui Stoianoglo ajunge la Curtea Constituțională


Curtea de Apel Chișinău a admis cererea avocaților procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, care au contestat constituționalitatea unui articol din Legea cu privire la Procuratură, și au trimis dosarul mai departe la Curtea Constituțională.

Este vorba de evaluarea performanțelor procurorului general, care se face în baza unui regulament aprobat de Consiliul Superior al Procurorilor, nu în baza unei legi. Acesta este punctul contestat de avocații lui Stoianoglo. „Acest regulament de evaluare nu trebuie să fie regulament, ci trebuie să fie normă clară prevăzută în lege, noi considerăm că se încalcă Constituția (…)”, a spus avocatul Iurie Mărgineanu, citat de ZdG.

Pe 23 mai, Consiliul Superior al Procurorilor a recomandat președintei Maia Sandu demiterea lui Stoiaonoglo, după ce a aprobat raportul Comisiei de evaluare, care i-a dat procurorului general suspendat calificativul „nesatisfăcător”.

Un purtător de cuvânt al Curții de Apel a declarat pentru ZdG, că decizia a fost luată pe 14 iunie, iar dosarul a fost trimis Curții Constituționale săptămâna trecută.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG