Linkuri accesibilitate

Contraofensiva ucraineană a recuperat mai mult teritoriu, spune Zelenski


Militarii ucraineni inspectează un tanc rusesc capturat în timpul contraofensivei armatei ucrainene la periferia orașului Izium, regiunea Harkov, 11 septembrie 2022
Militarii ucraineni inspectează un tanc rusesc capturat în timpul contraofensivei armatei ucrainene la periferia orașului Izium, regiunea Harkov, 11 septembrie 2022

Forțele ucrainene au recucerit 6000 de kilometri pătrați de la Rusia în cadrul contraofensivei din această lună, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski la 12 septembrie, după ce un oficial impus de Rusia a recunoscut că forțele rusești au fost copleșite de armata ucraineană care se apropie de granița cu Rusia.

Cu doar două zile în urmă, Zelenski anunțase eliberarea a aproximativ 2000 de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei. Statul Major General al armatei ucrainene a declarat pe 11 septembrie că forțele ucrainene au eliberat peste 20 de localități din regiunile Harkov, Luhansk și Donețk. Oficialul impus de Rusia, Vitali Gancev, a declarat pe 12 septembrie, la postul rusesc de stat Rossiya 24, că trupele ucrainene au recucerit zonele controlate anterior de Rusia în nordul Harkovului. Potrivit lui Gancev, militarii ucraineni au depășit numeric forțele rusești cu opt - la unu în timpul contraofensivei ucrainene. El a făcut aceste omentarii care nu pot fi însă verificate după ce armata ucraineană a cucerit principalele centre de aprovizionare rusești din Izium și Kupiansk, unde își avea sediul administrația instalată de Rusia în regiunea Harkov.

Trupele ucrainene au distribuit pe rețelele de socializare videoclipuri în care militarii ucraineni ridică steaguri ucrainene pe clădiri din regiunea Harkov și sunt întâmpinați de locuitorii recunoscători. Unele dintre videoclipuri arată piesele de artilerie și tancurile rusești abandonate de militarii care fug.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG