Linkuri accesibilitate

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în mare


Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în mare miercuri, a anunțat armata Statelor Unite. Este prima asemenea lansare din ultimele două luni, și este interpretată de cunoscători ca o sfidare a comunității internaționale la început de an nou.

Lansarea, care contravine rezoluțiilor ONU, a fost condamnată de Statele Unite și de vecinii Coreii de Nord. Comandamentul trupelor americane din zona indo-pacifică a spus că lansarea este o nouă ilustrare a „impactului destabilizator” al programului „ilegal” de înarmare al Phenianului.

„Sunt temeri că tensiunile vor crește din nou”, a spus președintele sud-coreean Moon Jae In la ceremonia începerii lucrărilor la o cale ferată la frontiera dintre cele două Corei.

Ministrul japonez al apărării, Kishi Nobuo, a spus miercuri că racheta a zburat cam 500 km înainte să cadă în Marea Japoniei. Potrivit armatei sud-coreene, racheta a fost lansată din provincia nordică Jagang, lângă granița cu China.

Lansarea a fost prima după cea din octombrie, când presa de stat de la Phenian a vorbit despre „un nou tip” de rachetă, care poate fi trasă dintr-un submarin submers.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG