Linkuri accesibilitate

Coreea de Nord efectuează teste cu rachete în timp ce Coreea de Sud și SUA încheie exercițiile militare


Coreea de Nord a lansat opt rachete balistice din mai multe baze pe 5 iunie, la o zi după ce Coreea de Sud și Statele Unite au încheiat primul exercițiu militar comun care a implicat un portavion american în mai bine de patru ani.

„Armata noastră a detectat opt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune lansate de Coreea de Nord”, a precizat Statul Major inter-arme de la Seul într-o declarație.

Rachetele au fost lansate din mai multe amplasamente în decurs de 30 de minute, străbătând până la 670 de kilometri și atingând o altitudine de până la 90 de kilometri, a adăugat Statul Major sud-coreean.

Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a declarat că testele sunt „absolut inacceptabile”.

Coreea de Nord a efectuat aproape 20 de teste cu rachete în 2022, multe dintre ele menite să trimită un mesaj către Seoul și Washington.

Testele au avut loc la o zi după ce Coreea de Sud și Statele Unite au încheiat un exercițiu militar de amploare care a duratde trei zile și a implicat portavionul U.S.S. Ronald Reagan.

Pyongyang a protestat diplomatic împotriva exercițiilor, numindu-le repetiții pentru invazie.

În timpul unei întâlniri la nivel înalt cu președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, luna trecută, președintele american Joe Biden a declarat că Washingtonul va desfășura „mijloace strategice” în Coreea de Sud, dacă va fi necesar, pentru a descuraja orice provocare nord-coreeană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG