Linkuri accesibilitate

Coreea de Nord lansează încă două rachete balistice


Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice, în cea de-a șaptea lansare din ultimele două săptămâni. Două rachete balistice au aterizat în Marea Japoniei pe 9 octombrie, potrivit armatei sud-coreene. Într-o declarație, șeful Statului Major al Seulului a calificat lansările drept o „gravă provocare”.

Paza de coastă japoneză a declarat că proiectilele au aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei, iar un înalt oficial din domeniul apărării a afirmat că una sau ambele rachete ar fi putut fi lansate de pe un submarin.

Lansările au avut loc la câteva ore după ce forțele americane și sud-coreene au încheiat o manevră navală comună care a inclus un portavion cu propulsie nucleară.

Administrația Națională de Dezvoltare Aerospațială din Coreea de Nord a justificat recentele lansări de rachete, susținând că acestea sunt măsuri de autoapărare împotriva Statelor Unite. Pyongyang-ul afirmă că lansările nu reprezintă o amenințare pentru vecinii țării.

Pe 4 octombrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu traiectorie deasupra Japoniei, pentru prima dată în ultimii cinci ani. Statele Unite și Japonia au condamnat în comun această lansare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG