Linkuri accesibilitate

Coronavirus: în Germania a crescut din nou numărul de noi contaminări, după relaxarea restricțiilor


Berlin, Pariser Platz, înainte de ridicarea restricțiilor de circulație, martie 2020.
Berlin, Pariser Platz, înainte de ridicarea restricțiilor de circulație, martie 2020.

În Germania se înregistrează o creștere a numărului de noi infecții cu cornavirus, la numai câteva zile după ce premierii land-urilor au decis o serie de măsuri de relaxare a restricțiilor. Deciziile au fost luate la nivel local, puține din ele, cum ar fi obligativitatea măștilor în locuri publice închise, în coordonare cu guvernul federal. Nici land-urile nu s-au consultat în prealabil, ceea ce face că măsurile sanitare care au fost adoptate pentru a permite o revenire treptată la o viață socială și economică normală sunt diferite. Ceea ce există însă la nivel național este un prag de noi infecții de la care regiunile trebuie să reimpună înghețarea vieții sociale.

Experții sanitari susțin că această creștere era de așteptat, decisivă rămâne rata de contaminare, sau câte persoane sunt infectate de un purtător de coronavirus.

Potrivit Institului Robert Koch, a crescut rata persoanelor infectate de un om cu Covid-19, de la sub o persoană, la 1,1. În termeni absoluți, numărul contaminărilor a ajuns la aproape 170 de mii iar cela al deceselor la aproape 7.400.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG