Linkuri accesibilitate

Coronavirus: ajutorul umanitar din România a ajuns la Chișinău


Premierul român Ludovic Orban a inspectat transportul umanitar pentru R.Moldova miercuri, la București, înainte de plecarea convoiului, 6 mai 2020

La Chișinău au ajuns cele 20 de camioane din România, încărcate cu ajutoare medicale în contextul combaterii pandemiei de coronaviurs. Este vorba de un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro aprobat săptămâna trecută de guvernul de la București și care constă din jumătate de milion de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile, destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Inițial, ajutoarele românești pentru R.Moldova erau anunțate pentru 6 mai dar transportul a fost amânat, fără explicații.

Ajutorul umanitar a fost aprobat săptămâna trecută de guvernul de la București în timp ce la Chișinău sosise o echipa de medici și paramedici din România, care timp de două săptămâni își asistă colegii în combaterea pandemiei de coronavirus.

Inițial, convoiul urma să sosească la Chișinău miercuri, 6 mai dată la care s-au împlinit și 30 de ani de la primul Pod de flori de pe Prut din 1990. Iar potrivit agenției Agerpres de la București, convoiul urma să fie însoțit de ministrul de externe Bogdan Aurescu și să fie primit oficial în PMAN de la Chișinău.

Convoiul a fost amânat cu o zi, fără explicații iar primirea s-a făcut într-un alt cartier din Chișinău, ceea ce a provocat critici din partea unor politicieni ai opoziției.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG