Linkuri accesibilitate

Coronavirus: din România continuă să plece sute de sezonieri la muncă în Occident


Sute de români au plecat și vineri la muncă în Germania de pe aeroportul din Cluj
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:30 0:00

Sute de români au plecat și vineri la muncă în Germania de pe aeroportul din Cluj

Din România continuă să plece sute de muncitori sezonieri spre Germania, cu zborurile speciale charter organizate cu ajutorul Asociației germane a agircultorilor. Guvernul de la Berlin a aprobat de săptămâna trecută venirea în țară a câte 40 de mii de sezonieri la muncile agricole, în lunile aprilie și mai.

Joi au plecat de la Cluj aproape două mii de sezonieri deși organizarea plecării nu a respecta regulile sanitare impuse pentru a preveni extinderea rapidă a pandemiei de coronavirus.

Zboruile continuă și de la Sibiu – vineri și sâmbătă – câte două pe zi. În total, pe lista speciala a Asociației germane a agricultorilor, care aranjează aceste zboruri charter cu compania Eurowings, sunt înscriși peste 20 de mii de sezonieri din România. Autoritățile germane, pe fundalul pandemiei de coronavirus și a regulile stricte impuse în toată țara, au decis de la bun început ca muncitorii sezonieri să fie puși, timp de 14 zile, într-o așa-numită carantină activă. Totodată, nu este permisă intrarea în Germania decât a sezonierilor care au fost înscriși pe lista specială, creată în cooperare cu Ministerul de Interne și cel al Agriculturii și cu Poliția de frontieră.

XS
SM
MD
LG