Linkuri accesibilitate

Coronavirus: donații pentru R.Moldova


Fondul Monetar Internațional ar putea acorda Republicii Moldova 117 milioane de dolari credit pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus asupra economiei. Ca răspuns la o solicitare, la începutul săptămânii viitoare, o misiune a FMI, sub conducerea lui Ruben Atoyan, va purta discuții, de la sediul FMI din Washinton, cu autoritățile Republicii Moldova privind strategia economică avută în vedere pentru a limita impactul negativ al pandemiei.

Pe de altă parte, Fundația Soros-Moldova alocă o primă tranșă de 100 de mii de dolari pentru susținerea luptei cu noua pandemie, relatează IPN. Într-un comunicat de presă al Fundației, directorul executiv Petru Culeac precizează că banii vor fi direcționați, în primul rând, spre cei care au nevoie stringentă de ajutor. Este vorba de medici, asistenți sociali, polițiști și toți cei care sunt în dificultate în această perioadă.

Săptămâna viitoare deja, Fundația va furniza echipamente de protecție: măști, mănuși și soluții dezinfectante celor care sunt expuși unui risc sporit de infectare.

Fundația Soros-Moldova, organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, a fost înființată în anul 1992 de către filantropul american George Soros în scopul promovării valorilor societății deschise în R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG