Linkuri accesibilitate

Coronavirus: economia R.Moldova ar putea fi redeschisă de pe 27 aprilie


Marea dezinfectare în Chişinău: clorul împotriva coronavirusului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:58 0:00

Marea dezinfectare în Chişinău: clorul împotriva coronavirusului

Premierul Ion Chicu a anunțat că din 27 aprilie ar putea fi reluată marea majoritate a activităților economice, inclusiv în domeniul HORECA, adică restaurante, cafenele și hoteluri, dacă până la 26 aprilie răspândirea virusului se menține în parametrii actuali de creștere a numărului de cazuri noi și nu va fi depășită cifra de 3000 de cazuri active, relatează Radio Chișinău.

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea „asumată” de Guvern privind măsurile anticriză, premierul Ion Chicu a anunțat că măsurile care nu pot fi aprobate de către Comisia Situații Excepționale vor fi repetat promovate de guvern săptămâna aceasta, împreună cu altele menite să acorde suport cetățenilor și mediului de afaceri.

El a anunțat că Guvernul va aproba în această săptămână și proiectul de rectificare a bugetului, redirecționând mai multe mijloace pentru sistemul medical, pentru protecția socială și susținere a businessului. Totodată, Ion Chicu afirmă că investițiile publice în infrastructură rămân o prioritate pentru guvern.

XS
SM
MD
LG