Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Franța și Marea Britanie cer explicații Chinei


China; „noua normalitate” a călătoriei cu trenul, 15 aprilie 2020

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat joi că există zone de umbră în gestionarea pandemiei de coronavirus de către China, declarând publicaţiei Financial Times că, "evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim". Marea Britanie a avertizat joi China că va trebui să răspundă unor "întrebări dure" legate de gestionarea crizei coronavirusului.

Acuzații similare au fost aduse în ultimul timp și de președintele americane Donald Trump care a invocat China și ca argument pentru a sista contribuțiile către OMS. În opinia lui Trump, oarganizația nu a încercat să verifice cifrele furnizate de China la începutul pandemiei, ceea ce ar fi indus în eroare restul țărilor lumii, cu consecințe serioase.

Rusia pe de altă partea a intervenit joi în această polemică, luând apărarea Chinei. Preşedintele Vladimir Putin, a apreciat în cursul unei discuţii cu omologul său chinez, Xi Jinping, drept „contraproductive" acuzaţiile că Beijing-ul ar fi dezinformat opinia publică, în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus.

XS
SM
MD
LG