Linkuri accesibilitate

În lupta cu tulpina Delta, România și Germania schimbă regulile de intrare în țară


Santorini, Grecia, imagine de arhivă.

De astăzi, duminică, 1 august, în România intră în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Decizia ca lista să intre în vigoare abia de duminică, 1 august, a fost luată pentru a nu-i afecta pe cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână, transmite CNSU.

Grecia și Irlanda trec din zona galbenă în zona roșie, începând de duminică alături de Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale SUA, potrivit sursei citate. În zona roșie se mai află, între altele, Marea Britanie, Spania și Portugalia.

Republica Moldova rămâne în zona verde.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie trebuie să intre în carantină 14 zile. Fac excepție persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii până la vârsta de 3 ani, iar cei de 3-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Mai multe: romania.europalibera.org

Tot de astăzi, 1 august, se schimbă regulile de intrare și în Germania unde autoritățile încearcă să limiteze răspândirea variantei Delta, mult mai contagioasă, a coronavirusului.

Toate persoanele care vin din țări unde domină variantele mai contagioase ale noului coronavirus, trebuie să se testeze, chiar dacă sunt vaccinate sau imune natural după ce au avut Covid-19. Germania împarte acum țările, din punct de vedere sanitar, în numai două grupe: țări cu o rată înaltă de infecții și cele în care domină variantele mai contagioase, cum ar fi Brazilia sau Africa de Sud.

Persoanele vaccinate sau imune natural care vin din țările cu rate mari de infecții pot intra liber în Germania, restul trebuie să intre în carantină. În cazul țărilor cu variante contagioase, carantina este obligatorie pentru toată lumea.

Mai mult, controlul certificatelor Covid se va face nu numai la aeroporturi, dar și în trenuri sau la punctele de frontieră terestre. Aceste controale se vor face însă prin sondaj după ce poliția a avertizat că nu are personal suficient.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG