Linkuri accesibilitate

Coronavirus: România începe să se izoleze, vizați sunt în primul rând călătorii din Italia


După înregistrarea celui de al 15-lea caz de coronavirus, România a decis luni, 9 martie, suspendarea zborurilor din şi către Italia până pe 23 martie.

Decizia a fost anunțată de ministrul interimar de interne Marcel Vela după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Live blog : romania.europalibera.org

Vela a precizat, totodată, că operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă.

Companiile aeriene nu vor permite îmbarcarea cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România cu escală.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră terestre, cetăţenii români care vin din Italia, Chin, Iran și Coreea de Sud vor fi informaţi că sunt obligaţi fie să intre în carantină pe raza judeţului de graniţă, fie să se izoleze la domiciliu.

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că luni ar putea fi limitat și transportul terestru spre şi dinspre Italia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG