Linkuri accesibilitate

Covid-19: În R. Moldova, 165 de persoane infectate cu coronavirus se află în stare gravă


Panou publicitar cu îndemnul de a sta acasă pe un bloc din Chișinău
Panou publicitar cu îndemnul de a sta acasă pe un bloc din Chișinău

În acest moment, în R. Moldova, 165 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află în stare gravă, iar 429 - gravitate medie. Datele au fost prezentate de ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinței sale zilnice de presă. Potrivit ministrei, în total au fost tratați 94 de oameni, dintre care ieri 19 au fost externați. Numărul persoanelor decedate este de 30.

Potrivit ministrei, din cele 1.560 de cazuri confirmate în R. Moldova, 121 sunt de import, iar 1.439 - cu transmitere locală.

107 sau cca 60% din numărul total de 180 cazuri de COVID-19 înregistrate în raionul Soroca sunt lucrători medicali. Cei mai mulți dintre aceștia sunt angajați ai Spitalului Raional Soroca, dar și angajații serviciului de medicină urgentă.

Fiecare al patrulea bolnav de COVID-19 din Moldova este lucrător medical. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre 415 pacienți infectați fie la locul de muncă, fie în afara instituțiilor medicale.

Ieri au fost confirmate încă 122 de îmbolnăviri noi. Cele mai multe cazuri noi sunt înregistrate în raioanele Glodeni - 25 de cazuri, Chișinău – 23 de cazuri, în regiunea transnistreana -20 de cazuri și la Soroca - 8 cazuri.

XS
SM
MD
LG