Linkuri accesibilitate

Covid-19: în Ucraina nu se impune încă stare de urgență la nivel național


Dezinfectant intr-o bisercă din Lvov, 20 martie 2020
Dezinfectant intr-o bisercă din Lvov, 20 martie 2020

În Ucraina s-au anunțat zece noi cazuri de contaminare cu coronavirus dar premierul Denis Șmîhal a declarat că pentru moment nu este nevoie să se declare stare de urgență, la nivel național. „Răspândirea epidemiei în Ucraina este destul de lentă comparată cu alte țări europene” – aprecia luni, 23 martie, premierul Șmîhal. Iar măsurile luate deja de guvern sunt suficiente în acest moment, dar nu a exclus posibilitatea să se regurcă și la măsuri mai drastice în viitor.

Marți 24 martie, numărul persoanelor contaminate era de 73 și se înregistraseră trei decese. Pe de altă parte, ministerul de interne informează că peste 70 de mii de ucraineni s-au întors în țară, undii venind din țări puternic afectate de Covid-19. În Ucraina s-a impus o carantină națională de pe 12 martie pe 3 aprilie iar la Kiev a fost limitat accesul publicului în transportul public, rezervat acum cu predilecție celor care lucrează în „domenii strategice”. Metroul nu mai funcționează la Kiev, Odesa și Dnipro. În mai multe oașe, inclusiv capitala, s-a declarat starea de urgență.

Între timp, președintele Volodimir Zelensky a apelat la Biserică să organizeze slujbele pe internet, pentru a evita aglomerările în biserici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG