Linkuri accesibilitate

Covid-19: începe școala în România, circa 100 de mii de elevi online


Copii asteapta inceperea primei ore de clasa in noul an scolar, la Școala Gimnazială Ferdinand, in Bucuresti, luni, 14 septembrie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

În România se deschide anul școlar luni, pe fundalul creșterii continue a numărului de noi infecții cu coronavirus. În total, 100.000 de copii ar urma să înveţe online. Conform ministrului Educaţiei, 87% dintre elevi au laptopuri şi tablete personale sau primite de la autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, şcoli.

Ministrul Educației, Monica Anisei a declarat cu o zi înainte că „activitățile școlare se vor desfășura în verde sau galben” ceea ce înseamnă că predarea va avea loc cu prezența fizică a elevilor și profesorilor sau alternativ cu predarea online.

Mai multe: romania.europalibera.org

La București s-a anunțat creșterea la 13 a numărului de școli care rămân închise pentru primele două săptămâni. Încadrarea școlilor într-o anumită categorie epidemiologică se va reface regulat de Inspectoratele Școlare și Comitetele pentru Situații de Urgență.

Duminică, în România s-au anunțat din nou peste o mie de noi cazuri de infectarea cu coronaviurs, cele mai multe, 232, la București. Totalul se ridică la peste 100 de mii de contaminați și peste 4.100 decese legate de Covid-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG