Linkuri accesibilitate

Covid-19: administrația americană pregătește o nouă echipă care să coordoneze reluarea activității economice


Conferința de presă a președintelui american Donald Trump, Washington, 5 mai 2020.
Conferința de presă a președintelui american Donald Trump, Washington, 5 mai 2020.

Pe măsură ce Statele Unite se pregătesc să reia activitatea economică, după înghețarea impusă de lupta cu pandemia de coronavirus, administrația americană a anunțat că va fi schimbată și echipa care va coordona această fază. Pentru a marca faptul că accentual se pune în viitor pe relansarea economiei. „Nu putem ţine ţara închisă în următorii cinci ani" a spus președintele Donald Trump, când a fost întrebat de ce a venit momentul să renunţe la grupul de lucru, cnodus de vicepremierul Mike Pence.

„Acum studiem un format un pic diferit ce vizează siguranţa şi deschiderea şi probabil vom organiza un grup diferit în acest scop" a mai spus președintele american care a asigurat însă că medicii Anthony Fauci şi Deborah Birx vor rămâne consilierii administrației. Cei doi au coordonat strategia de luptă cu pandemia de coronavirus dar și comunicarea cu publicul, fiind prezenți la conferințele de presă zilnice ale președintelui, ținute de la Casa Albă.

Statele Unite rămân țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 1 milion 200 de mii de cazuri confirmate de contaminare și peste 70 de mii de decese.

La nivel global, numărul deceselor legate de Covid-19 a trecut de un sfert de million (peste 250 de mii) iar cel al cazurilor confirmate a depășit 3 milioane 600 de mii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG