Linkuri accesibilitate

Covid-19: Anglia se pregătește de noi restricții sanitare


Premierul britanic Boris Johnson, Londra, 24 decembrie 2020

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că în Anglia ar putea fi decise restricţii mai severe pentru limitarea propagări pandemiei de coronavirus, atribuită unei noi variante a virusului. Conform cifrelor oficiale comunicate duminică, aproape 55.000 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, depăşindu-se pragul de 50.000 pentru a şasea zi consecutiv.

„Este posibil să fim nevoiţi să facem în săptămânile următoare lucruri care vor fi mai dificile în mai multe părţi ale ţării', a spus Johnson la BBC, menţionând că închiderea şcolilor, o măsură luată în primul val al pandemiei, 'este unul din aceste lucruri'.

În Marea Britanie începe luni administrarea vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford şi grupul AstraZeneca. În total, 530.000 de doze vor fi disponibile de luni, iar zeci de milioane până la finele lui martie, din cele 100 milioane comandate de guvernul britanic.

Peste un milion de oameni au primit deja o doză de vaccin Pfizer/BioNtech, a cărui administrare a demarat la 8 decembrie.

Guvernul britanic a decis să amâne cu trei până la 12 săptămâni administrarea celei de-a doua doze, pentru ca un număr maxim de persoane să poată primi o primă doză, o decizie care a provocat uimire.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG