Linkuri accesibilitate

Covid-19: Anul școlar s-a încheiat, toți elevii au promovat


Vineri, 29 mai, s-a încheiat anul școlar, fără nicio solemnitate, din cauza măsurilor de carantină impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Natalia Grîu, secretar de stat în domeniul educației, a precizat pentru agenția IPN că toți copiii vor fi promovați, întrucât nu s-a putut garanta accesul la educație la distanță pentru fiecare copil. Însă, începând cu primul semestru al anului de studii 2020-2021, va fi realizată evaluarea individuală a fiecărui copil.

Totodată, absolvenții claselor a IX-a și a XII-a își vor primi diplomele de finalizare a studiilor mai devreme. Și aceasta pentru că sesiunile de examene au fost anulate în legătură cu COVID-19.

Ministerul Educației analizează modul în care absolvenții își vor ridica diplomele și cum va fi organizată admiterea în următoarele trepte. Totul depinde, spun responsabilii din educație, de evoluția situației pandemice și de restricțiile care vor fi impuse în acel moment.

Cât privește examenele de admitere, Ministerul Educației va emite un ordin pe parcursul lunii iunie. Modalitatea desfășurării depinde de faptul dacă va fi sau nu permis accesul elevilor în instituție. Este examinată și posibilitatea de a desfășura admiterea online, precizează agenția IPN.

XS
SM
MD
LG