Linkuri accesibilitate

Covid-19: crește numărul deceselor și al contaminaților în R. Moldova


Pe aeroportul din Chișinău au sosit primele vaccinuri anti Covid-19, donate de România, 27 februarie 2021.
Pe aeroportul din Chișinău au sosit primele vaccinuri anti Covid-19, donate de România, 27 februarie 2021.

În R. Moldova s-au înregistrat alte 25 de decese legate de Covid-19, după ce vineri se înregistrase cel mai mare număr de decese într-o zi de la izbucnirea pandemiei, și anume 26. Bilanțul se apropie de 4 mii, între care 89 de cadre medicale.

Totodată, sâmbătă s-au înregistrat peste 1.500 de noi cazuri de infectări cu coronaviurs.

Din cauza situației epidemiologice îngrijorătoare, a creșterii rapide a numărului de noi cazuri de Covid-19 dar mai ales a numărului de decese, guvernul a creat un Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă premierul Aureliu Ciocoi care s-a întrunit prima data vineri. Printre membrii noului consiliu sunt conducători ai principalelor instituții medicale din R. Moldova, specialiști din domeniul medical, secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale și asociaţiilor din domeniul medical, relatează Ziarul de Gardă.

Tot vineri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis o înăsprire a măsurilor sanitare pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Un aeroport pustiu ca urmare a pandemiei de coronavirus: Chișinău, 26 februarie 2021
Un aeroport pustiu ca urmare a pandemiei de coronavirus: Chișinău, 26 februarie 2021

De luni, 1 martie și până pe 15 martie 2021 se trece la învățământ online în învăţământul primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior. Măsura se aplică în instituțiile de stat și cele private. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică și redus în cursul celorlalte zile ale săptămânii în raza municipiului.

Spectacolele de teatru, concertele și spectacolele din casele de cultură nu vor mai avea loc cu public.

Se va extinde pe cât posibil, în domeniul de stat și privat, munca de la distanță, astfel ca în întreprinderi si birouri să nu vină fizic decît personalul stric necesar.

De pe 5 martie, pentru a intra în R. Moldova va fi nevoie de un test PCR COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG