Linkuri accesibilitate

Covid-19: noi restricții de călătorie în Europa


Control al testelor anti Covid-19 la intrarea în Germania, aeroportul din Frankfurt-pe-Main, 30 ianuarie 2021.

O serie de guverne europene au reintrodus restricții severe de intrare în țară, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus: de duminică, 31 ianuarie, Portugalia nu mai permite intrarea în țară pe la granița terestră, a reintrodus controalele la frontieră, iar în cazul călătoriilor cu avionul este obligatorie prezentarea unui test COVID negativ. Pe întreg teritoriul țării este declarată stare de urgență până la 14 februarie, din cauza pandemiei.

Tot de duminică, 31 ianuarie, Franţa îşi închide frontierele pentru ţările din afara Uniunii Europene, „cu excepţia unui motiv imperios'', pentru a încerca să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus.

Guvernul de la Praga a interzis de asemenea intrarea în țară a străinilor care nu au reședință sau nu lucrează în Cehia.

De sâmbătă, 30 ianuarie, Germania a interzis intrarea persoanelor care vin din ţări unde se răspândesc variante ce pare mai contagioase ale coronavirusului.

Lista include Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud şi Brazilia.

Companiile aeriene, de transport rutier şi maritim au interdicţie de a transporta pasageri din aceste zone până la 17 februarie.

Previous Next

XS
SM
MD
LG