Linkuri accesibilitate

Covid-19: numărul contaminărilor în lume trece de 20 de milioane, iar Rusia anunță că a înregistrat primul vaccin


Numărul cazurilor de contaminare cu Covid-19 la nivel mondial a trecut de 20 de milioane, iar cel al deceselor a ajuns la aproape 750 de mii, la cinci luni de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Statele Unite rămân țara cea mai afectată, cu mai bine de un sfert din totalul contaminărilor, în timp ce bilanțul deceselor se ridică la peste 160 de mii. Urmează Brazilia și India.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat însă că sunt și motive de optimism, pe de pe o parte, pentru că s-a văzut că răspândirea pandemiei poate fi limitată, dacă autoritățile și populație aplică măsuri consecvente de securitate sanitară. Pe de altă parte, pentru că în acest moment, în lumea întreagă, se lucrează la 165 de variante ale unui vaccin anti-Covid, șase au intrat în stadiul al treilea de testare clinică.

Între timp la Moscova, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia este prima țară de lume care a înregistrat un vaccin. La o reuniunea de guvern, relatează agențiile internaționale de știri, Putin a declarat că vaccinul este eficient, a trecut toate testele clinice și permite obținerea unei „imunități durabile” la Covid-19.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG