Linkuri accesibilitate

Covid-19: pentru a doua zi, peste 2 mii de contaminări în România


Control sanitar la un centru de votare din București, în timpul alegerilor locale de duminică, 27 septembrie 2020.
Control sanitar la un centru de votare din București, în timpul alegerilor locale de duminică, 27 septembrie 2020.

În România s-a înregistrat joi de asemeni un număr record de infectări pentru 24 de ore, și anume 2.086 de cazuri noi de Covid-19. Peste 550 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, iar alte 37 de decese au fost raportate. Este a doua zi cu peste 2000 de cazuri zilnice după recordul de miercuri de 2158 de infectări raportate.

Joi, cele mai multe cazuri noi erau în București – 301, Iași -133, Constanța – 122, Cluj – 104, Bacău – 104.

Într-un interviu cu postul de televiziune Digi24, ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru a spus că revenirea la activitățile normale și nerespectarea normelor sanitare au făcut posibile creșterile din ultimele două zile dar s-a declarat încrezător că nu se va ajunge la 3 mii de cazuri pe zi. Tot el a anunțat că în ultima săptămână s-au înregistrat 771 de cazuri de copii infectați cu noul coronavirus. Tătaru spune că vinovate de creșterea numărului de cazuri în rândul copiilor nu sunt nici procesul electoral, nici ziua votului și nici prezența în sine a elevilor la școală ci nerespectarea regulilor sanitare pe drumul spre școală, la preluarea lor spre casă, în parcuri și în transportul în comun.

Pe fundalul acestei explozii de noi cazuri de Covid-19, Marcel Ciolacu, președintele celui mai mare partid parlamentar din România a declarant că social-democrații săi ar putea cere amânarea alegerilor generale, programate pentru 6 decembrie.

Duminică, 27 septembrie, în România au avut loc alegeri locale dar pentru moment nu există date care să arate dacă organizarea scrutinului a jucat vreun rol în răspândirea pandemiei de coronavirus și înmulțirea cazurilor de contaminare.

Mai multe: romania.europalibera.org

XS
SM
MD
LG