Linkuri accesibilitate

Covid-19: peste 38 de milioane de infectați în lumea întreagă, noi restricții drastice în Europa


La Praga, în Cehia, s-au închis multe magazine și restaurante în centrul istoric din lipsă de clienți, ca urmare a carantinei parțiale împusă de autorități pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, 13 octombrie 2020.
La Praga, în Cehia, s-au închis multe magazine și restaurante în centrul istoric din lipsă de clienți, ca urmare a carantinei parțiale împusă de autorități pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, 13 octombrie 2020.

Peste 38 de milioane de oameni în lumea întreagă sunt infectați cu noul coronavirus și aproape un milion 100 de mii au murit ca urmare a contaminării, iar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul deceselor ar putea să crească semnificativ ca urmare a exploziei de noi cazuri, care are loc în acest moment în Europa.

Zilnic, în Europa se înregistrează în jur de 100 de mii de noi cazuri, creșterile cele mai dramatice sunt în Cehia, Elveția și Rusia. Și peste tot se iau noi măsuri severe de limitare a vieții sociale, într-o încercare de a controla răspândirea noului coronavirus. Miercuri seară, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că pentru cel puțin patru săptămâni circulația pe timpul nopții va fi interzisă la Paris și în alte opt mari orașe. De sâmbătă, 17 octombrie, locuitorii acelor orașe au interdicția de a circula între ore 21 și 6 dimineața.

În Catalonia, în nordul Spaniei, se închid restaurantele și barurile pentru două săptămâni. Spania are una din cele mai ridicate rate de infectare în Europa, cu aproape 900 de mii de cazuri de coronavirus și peste 33 de mii de decese legate de Covid-19.

Olanda a luat măsuri similare, la care se adaugă o limitare a vânzării de alcool și obligativitatea, în unele locuri, de a purta mască și în aer liber.

În Rusia, miercuri se raportau peste 14 mii de cazuri noi, un număr record de la izbucnirea pandemiei. De peste 10 zile, numărul de noi cazuri raportat zilnic este de 10 mii sau mai mare.

Autoritățile cehe au impus, de asemenea, o carantinare parțială între 14 octombrie - 3 noiembrie pentru a opri răspîndirea infectărilor cu coronavirus. Numărul de noi cazuri pe zi ajunsese marți la 8.325. Școlile, barurile și restaurantele au fost închise, au fost închise temporar și căminele studențești și a fost interzis consumul de alcool în public.

În R. Moldova s-au înregistrat miercuri din nou peste o mie 100 (1.149) de noi cazuri de contaminare cu COVID-19. Numărul total al celor infectați a depășit 64.400 de cazuri. S-au înregistrat și 19 noi decese legate de Covid-19, ceea ce ridică totalul la peste 1.500 (1.514).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG