Linkuri accesibilitate

Covid-19: peste 9,5 milioane de cazuri de contaminare la nivel global


Sankt Petersburg, parada de Ziua Victoriei, 25 iunie 2020.

La nivel global s-au înregistrat peste 9,5 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care peste 5,2 milioane s-au vindecat. Numărul deceselor legate de Covid-19 se apropie de 500.000.

În Statele Unite, numărul noilor infecţii zilnice se apropie de un nivel record cu peste 35.900. Numărul cazurilor crește și în Europa, în timp ce Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea condiționată de punere pe piață a medicamentului Remdesivir, folosit în tratarea cazurilor grave de Covid-19.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat joi că nu este sigur că oamenii de ştiinţă vor putea să creeze un vaccin eficient împotriva noului coronavirus, însă ar putea fi nevoie să treacă un an până când va putea fi obţinut un astfel de tratament.

Adresându-se prin video-conferinţă deputaţilor din Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că dacă un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci el va trebui să devină un bun public, disponibil pentru toţi oamenii din lume.

XS
SM
MD
LG