Linkuri accesibilitate

Covid-19: președintele Trump și-ar putea relua sâmbătă activitățile publice


Președintele Donald Trump în seara când s-a întors la Casa Albă de la spital, unde fusese tratat pentru Covid-19. Marți, 6 octombrie 2020

Preşedintele american Donald Trump şi-a încheiat tratamentul pentru COVID-19 şi de sâmbătă, a zecea zi de la testul pozitiv, și-ar putea relua activitatea publică, a estimat Sean Conley, medicul personal al președintelui.

Anunțul vine la scurt timp după ce Trump refuzase să participe, săptămână viitoare, la o dezbatere online cu contracanditatul său democrat Joe Biden. Dezbaterea, a doua dintr-o serie de trei, fusese „mutată” online de Comitetul Național de Organizare tocmai din cauza temerilor legate de starea sănătății președintelui și mai ales de gradul în care acesta ar mai fi contagios pe 15 octombrie, data dezbaterii.

Trump a declarat chiar la Fox New că ar vrea să organizeze un miting electoral sâmbătă. În cursul întregii campanii electorale, președintele a organizat mitinguri cu mii de oameni, în general în aer liber, dar mitinguri la care cei mai mulți nu purtau mască de protecție și nici nu respectau distanța socială.

Casa Albă, ceremonia de nominalizarea a lui Amy Coney Barrett drept candidată la funcția de judecătoare la Curtea Supremă, Washington, 26 septembrie 2020.
Casa Albă, ceremonia de nominalizarea a lui Amy Coney Barrett drept candidată la funcția de judecătoare la Curtea Supremă, Washington, 26 septembrie 2020.

Casa Albă, în general, nu a respectat în foarte multe cazuri măsurile de bază de protecție sanitară, acesta fiind și motivul pentru care acum se speculează că peste 30 de angajați și consilieri ai președintelui s-ar fi contaminat cu Covid-19, între altele, la o ceremonie organizată pentru a confirma candidatura republicană pentru funcția de judecător la Curtea Supremă.

Pe de altă parte, dezbaterea de miercuri noapte între candidații la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence și democrata Kamala Harris, a astras un public de aproape 58 de milioane de telespectatori – a doua cea mai înaltă cifră din istoria acestor dezbateri televizate în Statele Unite. Recordul este deținut de dezbaterea din 2008 între democratul Joe Biden (atunci candidat la vicepreședinție în echipa cu Barack Obama) și republicana Sarah Palin. Anul acesta, Joe Biden candidează la președinția Statelor Unite, împotriva lui Donald Trump. În 2008, aproape 70 de milioane de oamei au urmărit dezbaterea candidaților la vicepreședinție. Cifrele nu inlcud însă persoanele care au urmărit dezbaterea de miercuri online.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG