Linkuri accesibilitate

Covid-19: premierul interimar Ludovic Orban și miniștrii guvernului român în autoizolare


Premeirul interimar român, Ludovic Orban (foto arhivă)

În România, premierul interimar liberal Ludovic Orban, care se aștepta să fie din nou desemnat candidat la conducerea guvernului, a anunțat că întră în autoizolare pentru 14 zile, după ce un coleg din conducerea PNL, senatorul Virgil Chițac a fost testa pozitiv și este infectat cu coronavirus.

Vineri, președintele Klaus Iohannis are programate consultări cu partidele parlamentare pentru a desemna un nou candidat la funcția de premier după ce joi, ministrul de finanțe, Florin Cîțu a renunțat la nominalizare cu numai jumătate de oră înainte de votul în plenul Parlamentului.

Potrivti agențiilor de știri, Ludovic Orban a mai anunțat că intră în izolare toți liderii PNL, inclusive miniștrii dar a asigurat că guvernul interimar rămâne funcțional. „ Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să nu înceteze procedurile pentru a nu afecta capacitatea de luptă” a mai spus Orban, care a precizat că din motive sanitare, PNL nu va mai merge la consultări la președinție.

Era de așteptat ca vineri să fie desemnat noul candidat la funcția de premier, iar noul guvern să fie votat luni, 16 martie.

România este de mai multe luni condusă de guverne interimare, pentru că atât liberalii cât și președintele Kaus Iohannis sperau să poată forța alegeri anticipate, care pot avea loc numai după căderi repetate în Parlament ale guvernelor propuse.

XS
SM
MD
LG