Linkuri accesibilitate

COVID-19: Record de cazuri în Rusia. Europa centrală și răsăriteană, pe valul contaminărilor


Rusia a înregistrat un alt număr record de decese zilnice de coronavirus și autoritățile intenționează să adopte o nouă rundă de măsuri menite să stopeze aceasta evoluție.

Centrul de criză coronavirus din 27 octombrie a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.123 de noi decese cauzate de COVID-19, împreună cu 36.582 de cazuri noi.

Numărul total de decese in Rusia este acum de 233.898, al patrulea cel mai mare din lume, după Statele Unite, Brazilia și India.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca persoanele cărora li se administrează vaccinuri să li se acorde două zile libere plătite de la muncă, în timp ce oficialii încearcă să-i ademenească pe ruși să accepte vaccinarea.

De joi, Moscova va reimpune o blocare parțială a orașului și doar magazinele esențiale, cum ar fi farmaciile și supermarketurile, vor rămâne deschise. Primele 2 săptămâni din noiembrie – activitatea in sectorul public va fi redusa drastic, angajaților cerându-li-se să lucreze de acasă.

Cazurile de Covid 19 și decesele au crescut și în Europa de Est, unde autoritățile au dat vina pentru această situație în mare parte pe ratele scăzute de vaccinare.

În Bulgaria, cea mai puțin vaccinată țară din UE, numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut cu 6.813 în ultimele 24 de ore, o creștere zilnică record, au arătat datele oficiale de miercuri. Virusul a ucis 124 de persoane în ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor, ducând numărul total de morți în Bulgaria la 23.440.

România vecină se află în fruntea noului val de COVID-19 care se extinde în regiune, cu una dintre cele mai mari rate de mortalitate din lume, iar spitalele luptă să facă față. Miercuri, autoritățile de la București au raportat 512 decese și 14.950 de cazuri noi, ducând totalul de la începutul pandemiei la peste 1,6 milioane de cazuri și aproximativ 46.000 de decese.

România are a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din UE, determinată de neîncrederea în vaccinare alimentată de campaniile de pe rețelele de socializare și unele posturi TV private.

Ungaria a raportat, de asemenea miercuri o creștere a cazurilor zilnice la 3.125, cel mai mare număr zilnic din aprilie, a spus guvernul lui Viktor Orban , îndemnând oamenii să se vaccineze.

Ungaria a înregistrat o creștere constantă a infecțiilor în ultimele săptămâni -- cifrele de miercuri despre cazurile zilnice crescind de aproape 3 ori fata de săptamina trecută.

Ungaria, o țară cu 10 milioane de locuitori a raportat 30.647 de decese de la începutul pandemiei. Peste 5,7 milioane de oameni au fost complet vaccinați împotriva virusului până acum, iar peste 1,1 milioane au primit și o a treia injecție de rapel.

Cehia a raportat, de asemenea, o creștere a infecțiilor astazi -- 6.274 de cazuri noi -- de aproape două ori mai multe decât acum o săptămână și pentru prima dată din aprilie când numărul zilnic de noi infectați a depășit 6.000.

Astfel numărul total de infecții cumulate din țară de la începutul pandemiei la peste 1,74 milioane. În total, 30.667 de oameni au murit din cauza bolii în Cehia de la începutul pandemiei. Un total de 12,1 milioane de doze de vaccin au fost administrat . Populația acestei țări central europene este de 10,7 milioane de oameni.

Între timp, Statele Unite au mai făcut un pas către extinderea vaccinărilor împotriva COVID-19 pentru aproximativ 28 de milioane de copii, consilierii guvernamentali aprobînd vaccinarea copiilor înttre 5 si 11 ani cu doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

XS
SM
MD
LG