Linkuri accesibilitate

România: intrarea în mall-uri si parcuri comerciale numai cu certificat Covid


Verificari efectuate de reprezentantii MAI in piata agroalimentara Obor pentru respectarea regulilor de protectie impotriva virusului Sars-cov-2, in Bucuresti, 16 octombrie 2021. / Octav Ganea

În România au intrat în vigoarea de luni, 25 octombrie noi măsuri sanitare restrictive iar luni seară, s-au publicat și o serie de măsuri suplimentare și precizări.

În primul rând, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Accesul în mall-uri și și în alte magazine este permis numai cu certificatul Covid (care atestă vaccinarea cu schemă completă, imunitatea naturală după boală sau un test negativ recent). Sunt exceptate persoanele care merg la centrele de vaccinare din mall-uri și parcuri comerciale.

Pentru cazarea turiștilor s-a precizat că sunt acceptate numai persoanele care sunt vaccinate anti Covid-19 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu noul coronavirus.

Între timp s-a relatat că rata de incidență COVID în București scade ușor în continuare, fiind marți de 16,13 la mie, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Scăderea a început de sâmbătă, când rata de incidență a fost de 16,53 la mie.

Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie, iar pragul de 16 la mie a fost depășit în 16 octombrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG