Linkuri accesibilitate

Covid-19: România lansează a doua etapă a vaccinării


Începutul vaccinarii impotriva COVID-19 a personalului medical la Spitalul Militar din Bucuresti, România, 5 ianuarie 2021. Inquam Photos / George Calin

Vineri, 15 ianuarie, în România încep programările pentru etapa a doua a vaccinării anti Covid-19, în care intră persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. bolnavii cronici, şi lucrătorii din domenii-cheie.

Autorităţile au decis joi seară că, pentru toate cele trei categorii, startul programărilor pe platforma online se va da în acelaşi timp, fără a fi prioritizaţi vârstnicii, scenariu care fusese luat în calcul la nivel guvernamental până la finalul zilei.

Totodată, ministrul român al Educației a anunțat joi că scenariul hibrid de învățământ nu va mai exista din 8 februarie, atunci când ar urma ca elevii să revină în școli. Acest scenariu, în care jumătate de clasă este prezentă fizic, iar jumătate face lecții online s-a dovedit ineficientă, a precizat ministrul, citat de Digi24.

Există trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local: toți copii la școală și grădiniță, prezență fizică numai pentru copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XII; sau cursul exclusiv online, în localitățile cu o incidență ridicată de contaminare cu Covid-19.

Mai multe: romania. europalibera.org

Previous Next

XS
SM
MD
LG