Linkuri accesibilitate

Covid-19: România limitează drastic, de duminică, libertatea de circulație


România: Taximetristi care participă la campania "Respect Cadrelor Medicale" in cadrul careia transportă gratuit cadre medicale in baza legitimatiei de serviciu , 20 martie 2020

În România s-au anunțat noi măsuri restrictive, gândite să încetinească răspândirea epidemiei de coronavirus, foarte asemănătoare cu cele impuse deja în Cehia, Franța, Austria sau unele landuri din Germania.

În primul rând se limitează libertatea de deplasare a persoanelor la strictul necesar: la lucru, medic sau cumpărături, pentru îngrijirea membrilor de familie. Sunt permise și plimbările în apropierea casei.

Se interzice deplasarea în grupuri mai mari de trei persoane, care nu locuiesc împreună.

Live blog pe românia.europalibera.org

Se închid mall-urile și cabinetele dentare (vor funcționa numai pentru urgențe).

Va fi interzisă intrarea cetățenilor străini, cu excepția celor care vor folosi culoarele speciale de tranzit create prin negocieri cu statele vecine, așa cum cetățenii români tranzitează Ungaria. Sunt o serie de excepții, cum ar fi membri de familiei, străini care lucrează în România sau au un permis de lungă ședere.

S-au întărit și măsurile de carantină și autoizolare precum și pedepsele aplicate în cazul nerespectării acestor măsuri.

Noile măsuri în vederea combaterii epidemiei de coronavirus au fost anunțate sâmbătă seară, 21 martie, de ministrul de interne Marcel Vela, în cursul unei conferințe de presă. Impuse printr-o Ordonanța Militară, vor intra în vigoare duminică seară, la orele 22.00.

XS
SM
MD
LG