Linkuri accesibilitate

Covid-19: Rusia trece de 200.000 de cazuri confirmate de contaminare


9 mai 2020 la Moscova, în izolare și fără paradă militară, din cauza pandemiei de coronavirus.
9 mai 2020 la Moscova, în izolare și fără paradă militară, din cauza pandemiei de coronavirus.

Rusia a depăşit duminică pragul de 200.000 de cazuri confirmate de contaminare cu noul tip de coronavirus, după un număr record de noi infectări zilnice. La acest ritm, în scurt timp, Rusia ar putea deveni țara cea mai afectată de pandemiei când vine vorba de numărul de contaminări. Rămâne relativ scăzut raportul numărul de contaminări vs. al populației și numărul de decese anunțate în legătură cu Covid-19: sub 2 mii (1 915).

Potrivit autorităţilor ruse, creşterea explozivă a numărului de cazuri în ultima săptămână se explică prin creșterea numărului de teste efectuate - 5,4 milioane - şi nu printr-o accelerare a propagării. Aceasta ar explica și rata mică de decese.

Michael Ryan, directorul executiv pentru urgenţe sanitare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a estimat vineri că: „Rusia trece probabil printr-o epidemie întârziată".

Moscova rămâne principalul focar de epidemie din Rusia. Măsurile de izolare a fost prelungite până la sfârşitul lui mai, dar s-au redeschis șantierele și unele industrii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG