Linkuri accesibilitate

Covid-19: s-a trecut de 90 de milioane de contaminări la nivel global


Ucraina, spitalul universitar de Lvov, ianuarie 2021.
Ucraina, spitalul universitar de Lvov, ianuarie 2021.

La nivel global, luni, 11 decembrie, s-a trecut de 90 de milioane de contaminări cu noul coronavirus, relatează agenția Reuters. În multe țări a început campania de vaccinare anti Covid-19, cu toate acestea crește numărul guvernelor care au impus sau reimpus restricții sanitare drastice pentru a limita răspândirea pandemiei, alimentată acum și de noua tulpină de coronavirus, constatată pentru prima dată în Marea Britaniei. Tot potrivit datelor strânse de agenția Reuters, o treime din totalul cazurilor înregistrate la nivel global în ultimele 48 de ore se datorează noii tulpini de coronavirus.

Europa rămâne regiunea cea mai lovită de pandemie cu peste 30% din totalul de 1,9 milioane de decese legate de Covid-19.

Statele Unite pe de altă parte, sunt țara cea mai afectată, raportând miercurea trecută un număr record de peste 4 mii de decese în decurs de 24 de ore.

Se împlinește exact un an de când în China, la Wuhan s-a înregistrat primul deces legat de Covid-19. Între timp, China se confruntă și ea cu o nouă explozie de infecții, de data această în provincia Hebei de lângă Beijing.

XS
SM
MD
LG